Бердянськ

Бердянськ – один з курортних міст північного узбережжя Азовського моря.  У 2005 році місту присвоїли статус курорту, який має державне значення.  Частина міста – піщана коса, що йде в море на 23 км. Ця пам’ятка є державвним заповідником.

Помірно-континентальний клімат з короткою малосніжною зимою та тривалим жарким літом подобається жителям міста. Річна температура в середньому – 18 градусів, а максимальна – 38 (липень-серпень).

Місто омивається Азовським морем, яке вважається самим дрібним. Це призводить до швидкому прогріванню води: в травні до 15 градусів, в липні – до 30. У травні починається пляжний сезон, який триває до вересня. Азовське море активно випаровується, що призводить до насичення повітря бромом, йодом, солями. Санітарно-курортне лікування вміщує в себе великі солоні озера, де знаходяться мулові грязі.

В Бердянську є безкоштовні пляжі. Біля центральної частини набережної знаходиться центральний пляж. У ньому є кабінки для переодягання і туалети. Тут надають й інші послуги: камера зберігання, можливість скористатися пляжною парасолькою. Пляж щодня прибирається. В «нижньому» районі міста є пляж Міський. Він багатий інфраструктурою: тут є цілий парк атракціонів. Трансфер спрощено за рахунок великої транспортної розв’язки. Пляж Ліски відрізняється широкою пляжної лінією, де багато ресторанів, кафе. Сюди приходить менше людей, ніж на попередні місця. Пляж пропонує відвідувачам покататися на катерах або катамаранах. Інше відоме туристам місце – пляжу «Лазурний». Тут є очерети й лимани. Тут регулярно підтримується чистота. Відпочиваючі прокотяться на катамаранах і катерах. При в’їзді в місто зіткнетеся з пляжем АКЗ, який має вузьку пляжну лінію, велика ширина якої – 100 м. Інфраструктури мало, адже він віддалений від центру. В основному тут відпочивають місцеві жителі. Визнаним кращим місцем відпочинку названі пляжі Бердянської коси. Тут гарний вид на море. Природно, пляж відвідує більшість туристів.

  • База відпочинку "Азовська"

    Відстань до моря - 100м.

    Вартість туру 7 днів/1 особа:

    Період червень липень серпень
    Без харчування від 3700 грн від 3850 грн від 3750 грн

    Виїзд - п'ятниця о 22:00

    Номери: 2-х, 3-х, 4-х місні, ЛЮКС, НАПІВЛЮКС.

    Міні-готель «Азовський» розташований в заповідній місцевості на Бердянській Косі - чарівний куточок незайманої природи з величезними пляжами і дрібним золотистим піском, морем, яке тягнеться до самого горизонту.

    Комфорт в номері:

    Всі номери на першому та другому поверхах мають вихід на простору сонячну терасу з дерев'яними літніми столиками для відпочинку. Внутрішнє оздоблення, також як і меблі, виконані з натурального дерева. У номерах (євроремонт): кондиціонери (спліт-система), телевізори, холодильники, меблі, ліжка з натурального дерева - все нове. Душові та санвузли знаходяться безпосередньо на першому і другому поверхах або в номерах категорії ЛЮКС. Є кухня для самостійного приготування їжі, і їдальня на території.